Tjäna din första miljon – så blir du miljonär

En Sifo-undersökning visar att en av tio vuxna svenskar, mellan 20 och 80 år, har minst en miljon kronor på sparkontot. Undersökningen visar också att sparandet ökar med rekordfart. Men hur gör man egentligen för att tjäna sin första miljon? Här nedan följer 5 användbara tips: 

Gör en finansiell plan 

Det första du måste göra är att se över hur mycket pengar du faktiskt har. Vad är din inkomst och dina utgifter? Dina förutsättningar är avgörande för hur mycket pengar du kan avvara. Tänk på att sätta upp ett mål som är rimligt för just dig. En finansiell plan är viktig för motivationen. 

Spara 

Att spara kan låta som en självklarhet och som något enkelt. Sanningen är dock att det kan vara den allra svåraste delen. Det krävs beslutsamhet och disciplin. Utgå ifrån din finansiella plan och spara inte mer än du har möjlighet till. Tänk även på att alla behöver en buffert för oförutsedda utgifter. HÄR kan du läsa om 8 appar att ladda ner för en smidig vardagsekonomi. 

Investera 

Dina pengar kommer inte att växa av sig själv, tyvärr. Det krävs tid och engagemang. Fundera på vilken risk du är villig att ta. Det handlar om att investera pengar rätt, det vill säga att få så bra riskjusterad avkastning som möjligt. Aktier, fonder, fastigheter, sparkonto… Vad passar dig bäst? Gör din research och börja investera! 

Öka dina intäkter 

Det kommer att ta otroligt lång tid att enbart spara sig till sin första miljon. Du bör därför fokusera på att öka dina intäkter. Kanske kan du hyra ut ett rum hemma eller jobba extra på helgen? Det är bara du som sätter gränser för din kreativitet! 

Förlita dig inte på en inkomst 

En viktig nyckel till att tjäna din första miljon är att att ha flera inkomstkällor. Enligt en av världens mest kända investerare, Warren Buffett, har den genomsnittliga miljonären i USA 5-6 olika inkomster. 

Sluta aldrig att utbilda dig 

Att ”kunskap är nyckeln till framgång” har du säkert hört förut. Du behöver nödvändigtvis inte vara expert inom alla ämnen, men att var bildad och påläst kommer att underlätta vägen till miljonen. Se till att ständigt uppgradera dina kompetenser och din kunskap. Läs nyheterna, lyssna på podcasts som inspirerar dig och prata med människor med erfarenhet. Det finns alltid mer att lära! 

För fler tips, läs Tobias Schildfats bok ”Vägen till din första miljon”.

Lycka till med miljonen!

Lämna en kommentar