Spara pengar genom att köpa möbler second hand

Att köpa begagnade möbler är både trendigt, miljövänligt och inte minst ekonomiskt. Allt som krävs är lite tid och engagemang. Nedan kan du läsa mer om hur du kan spara pengar genom att köpa begagnade möbler och vart du kan hitta de bästa fynden. Vi ger även tips på hur du kan spara så mycket pengar som möjligt på dina möbelköp.

Varför ska man köpa begagnade möbler?

Idag är det smidigare än någonsin att köpa begagnade möbler. Antalet köp- och säljsajter ökar frekvent och det blir allt mer populärt att köpa diverse varor second hand. Att handla second hand är såväl ekonomiskt som miljövänligt. Du kan dessutom få tag på charmiga möbler som får ditt hem mer unikt. Exempel på möbler som är mycket populära att köpa begagnat är bord, stolar, mattor, skåp och byråer.

Var man kan köpa begagnade möbler?

Det finns en mängd olika sajter och appar där du kan fynda unika och charmiga möbler till bra priser. Nedan går vi igenom våra favoriter!

Blocket

Blocket är Sveriges största handelsplats med över fem miljoner besökare i veckan. Via hemsidan eller företagets app kan du hitta det mesta till ditt hem. Välj inom vilken region du kan tänka dig att att hämta upp möbeln och leta bland alla fynd.

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace är en relativt ny avdelning på Facebook där du kan fynda och göra dig av med sådant som du inte längre vill behålla. Tjänsten är helt gratis och varje dag kommer det upp mängder av annonser med möbler. Precis som på Blocket kan du välja region samt andra filter som avgränsar dina alternativ.

Tradera

Tradera är en av Nordens största köp- och säljsajter. Tiotusentals annonser läggs upp dagligen varav många innefattar möbler och annat till ditt hem. En fördel med Tradera är att de erbjuder vägledning kring prissättning vilket gör att många annonser har en rättvist pris.

Second hand-appar

Idag finns det en mängd olika second hand appar där du kan fynda det mesta, inklusive möbler och heminredning. Tise, Plick och Shpoch är några av de mest nedladdade. Precis som på Blocket, Facebook Marketplace och Tradera är det varje enskild säljare som tar bilder och sätter pris på sina varor. Fördelen med dessa appar är att det är helt kostnadsfritt att köpa och sälja varor. Räkna dock med att betala en eventuell fraktavgift om du önskar få dina möbler fraktade till dig.

Loppis

På olika loppisar kan du hitta mängder av möbler som söker nya hem, ofta till superpriser. Tänk på att våga testa nya ställen. Loppisen som vid en första anblick inte ser ut att vara mycket för världen kan vara din nya guldgruva!

Fyra tips för att spara pengar på möbler

Kvalité framför kvantite

Det är lätt att lockas av billiga priser när det kommer till att shoppa möbler second hand. Tänk dock på att bara köpa det som du faktisk behöver, och som passar i ditt hem. Vi rekommenderar alltid att du satsar på kvalité framför kvantite, det blir mer ekonomiskt i längden.

Uppgradera istället för att köpa nytt

Istället för att alltid köpa nytt kan du uppgradera det som du redan har. Byt ut handtagen på byrån eller måla om skåpet med färgen som blev över från ditt senaste projekt. Låt kreativiteten flöda!

DIY – köp delar och skapa unika möbler själv

DIY, Do It Yourself, innebär att skapa, bygga ihop, förändra eller reparera något själv. Detta är något som blivit allt mer populärt och på sociala medier kan du få mängder med tips på olika projekt. I den här YouTube-videon får du exempelvis en tutorial på hur du kan göra om ett Ikea-skåp till ett trendigt rottingskåp för en billig peng.

Var inte rädd för att förhandla

Många som säljer begagnade möbler är ofta i behov av att bli av med dem relativt snabbt. Här har du som köpare ett guldläge för att förhandla ner priset. Undvik dock skambud då det ofta skapar irritation hos säljaren.

Lycka till!

Lämna en kommentar