Så lyckas du med matlådan

Jag har tidigare skrivit om hur mycket pengar du kan spara om du tar med dig matlåda till jobbet. HÄR kan du läsa mer om det. Men hur gör man egentligen för att lyckas? Enligt en undersökning genomförd av ICA vill 26% av svenska befolkningen ta med matlåda oftare till jobbet än vad de gör idag. Nedan topp tre avseende vad de tillfrågade i undersökningen tror behövs för att lyckas med att faktisk ta med sig matlåda till jobbet: 

Lundberg Rice Meal Prep Image

1. Hjälp att planera (34 %)

2. Påminnelse (24 %)

3. Inspiration på bra recept till matlåda (23 %)

Det mest effektiva och det mest ekonomiska är att laga flera portioner samtidigt och sedan frysa in dem eller ställa matlådorna i kylen. Planera in en storkoksdag. Då har du på ett smidigt sätt fixat lunchen för flera dagar. Kanske kan du laga fler än en rätt samtidigt. Kanske kan du och en kompis ses och laga tillsammans och “byta rätter”. Make it fun! Är köttfärsen eller kycklingen på extrapris, köp och laga 10 portioner på en och samma gång. Det är faktiskt inte jobbigare att laga mer. Tänk dock på att variera tillbehören och på att  laga mat som du gillar. När matlådan känns tråkig ökar risken för att du ”råkar” glömma den hemma. 

Avslutningsvis, använd inte matlådor av plast. Plast är dåligt för miljön och en matlåda av plats kan även göra att maten smakar sämre. Investera i en plastfri matlåda, exempelvis HÄR. Den kostar lite mer men hällar också betydligt längre. Lycka till med matlådan! 

Lämna en kommentar