8 appar att ladda ner -för en smidig vardagsekonomi

Med hjälp av appar i mobilen kan du sköta din ekonomi även när du är på språng. Sätt igång ett sparande, gör en budget och få pushnotiser när det är dags att betala en räkning. Möjligheterna är många och idag finns det en mängd appar som kan hjälpa dig att hålla koll på din ekonomi. Här listar vi 5 smarta appar att ladda ner för dig som enkelt vill spara mer pengar! 

1. Dreams 

Dreams är en app utvecklad för att hjälpa dig att spara pengar till dina mål. Lägg in ditt mål i appen och bestäm hur mycket du vill spara samt hur lång tid du behöver. Appen hjälper dig exempelvis med smarta sparhack anpassade efter hur du beter dig, och uppmuntrar till ett ökat sparande. Dreams ger dig sparregler i form av utmaningar och verktyg för att hjälpa dig att spara pengar. Du kan även sätta upp ett automatiskt vardagssparande eller spara tillsammans med kompisar mot gemensamma mål. Ett enklare och roligare sparande helt enkelt! 

Og Preview Efb583f193

2. TINK

Med hjälp av appen TINK får du bättre koll på vad du egentligen lägger dina pengar på. Koppla ditt kontokort och kreditkort till appen för att med hjälp av kategorier, diagram och staplar få en bättre överblick över ditt spenderande. Appen ger dig sedan spartips för att du lättare ska kunna dra ner på onödiga utgifter. Du kan även skapa en budget, jämföra boräntor och flytta bolån i appen. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.

2529889412

3. Matpriskollen 

Matpriskollen är Sverigest största oberoende matprisapp. Men hjälp av appen kan du, helt gratis, få koll på alla matbutikers erbjudanden utan separata reklamblad. Du kan även skapa inköpslistor, spara dina favoritbutiker, hitta butiker i din närhet och jämföra priser. Användare vittnar om hur de sparar omkring 1000 kronor i månaden genom att använda appen! 

3438106098

4. Mina utgifter

Mina utgifter har blivit utsedd till bästa finans-appen av Apple två år i rad. Appen är en klassisk kassabok i appform som hjälper dig att att hålla koll på din ekonomi. Lägg in dina inkomster och utgifter för att enkelt kunna följa upp hur mycket du spenderar, vad du spenderar på och hur mycket du har kvar att spendera.

Du kan enkelt se hur du fördelat dina pengar antingen vecko- månads- eller årsvis vilket gör det enklare att planera din ekonomi annorlunda för att spara mer. Appen kostar 20 kronor och finns för både iPhone och Android. 

5. Mina tjänster

Appen Mina Tjänster håller enkelt, och helt gratis, koll på alla dina prenumerationer och abonnemang. Med hjälp av bank-id hittar appen dina abonnemang automatiskt och du får full kolla på alla abonnemangskostnader. Kanske har du signat upp dig på något för längesedan som du inte längre använder? Behöver du både HBO och Netflix samtidigt? Med Mina Tjänster kan du snabbt och enkelt säga upp alla typer av abonnemang. Appen visar även hur mycket du kan spara på att byta till ett billigare abonnemang. Betala inte för mycket i onödan! 

Euahouiqh2zmph5taxwf

6. Sparlabbet

60307149 431194444367082 3117246554661798698 N

Sparlabbet är en bra app för dig som vill spara mer och smartare, men som inte riktigt vet vart du ska börja. Appen ger dig en överblick och förslag på olika sparalternativ. Du får även prognoser på hur ditt sparande kommer att utvecklas på 5,10,15 eller 30 år.

Sparlabbet visar även vilken ränta du får över tid samt hur mycket de olika sparalternativen kostar. Appen finns endast för iPhone och kostar 10 kronor. 

7. Mint 

Mint hjälper dig att använda dina pengar på ett smartare sätt – så att du får mer över till sparandet! I appen kan du exempelvis sätta upp ekonomiska mål, registrera räkningar och få påminnelser när de ska betalas (ett bra sätt för att undvika påminnelseavgifter). Mint varnar dig när du överskrider budget och hjälper dig att lägga upp en plan för hur du kan skära ner på kostnader. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android. 

Mint Iphone Best Apps Screens Updated

8. Gimi

Gimi är en budgetapp som är speciellt utvecklad för barn och ungdomar. Med hjälp av appen kan användaren på ett enkelt och roligt sätt lära sig mer om hur man hanterar, och sparar, pengar. Såväl design som språk är anpassat till barn och ungdomar och appen kräver inget bankkonto. Gimi är gratis och finns för både iPhone och Android. 

515d8afbe4c70d8b2c91f720a86342ae

Lämna en kommentar